۱۲ خرداد ۱۳۸۸، ۹:۰۲

اختصاصی مهر/

افزایش مصرف ریتالین در میان دانش آموزان و دانشجویان در فصل امتحانات

افزایش مصرف ریتالین در میان دانش آموزان و دانشجویان در فصل امتحانات

یک آسیب شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری گفت: مصرف قرص ریتالین در حالی همزمان با فصل امتحانات میان دانشجویان و دانش آموزان گسترش یافته که این قرص خطرناکتر از مواد مخدر شیشه و کراک است و آثار سویی به دنبال دارد.

دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: قرص " ریتالین " با نام شیمیایی " متیل فندایت " برای اولین بار برای درمان افسردگی و خواب آلودگی در طول روز در آمریکا مورد استفاده قرار گرفت و سپس با توجه به آثار درمانی آن برای درمان عدم تمرکز حواس و بیش فعالی درکودکان مود استفاده قرار گرفت .

" ریتالین " دارویی شیمیایی است که برای درمان اختلال توجه در کودکان ساخته شده است و تنها با تجویز روانپزشکان قابل دستیابی است . تحریک پذیری، افسردگی، کاهش اشتها، بیخوابی، و گاهی کاهش رشد از جمله عوارض مصرف این قرص است.

این آسیب شناس در ادامه افزود: متاسفانه در کشور ما براساس تبلیغات غلط ، دانش آموزان و دانشجویان برای بیدار ماندن در شب امتحان به جای قهوه و یا چای از آن استفاده کرده و حتی صاحبان برخی از مشاغل شبانه نیز این کار را انجام می دهند که این امر آثار سویی برای آنان بدنبال دارد.

ابهری با اشاره به اینکه در فصل امتحانات دانشجویان و دانش آموزان برای بیدار ماندن در شب و درس خواندن به مصرف این قرص روی آورده اند، تاکید کرد: با توجه به تطبیق اعصاب با این دارو، باید تعداد استفاده از این قرص بالاتر رود که متاسفانه به دلیل آثار تخریبی آن بر مغز و اعصاب بعضی از اقشار یاد شده فریب تبلیغات را خورده و به مقدار زیاد از " ریتالین " استفاده می کنند.

به گفته این استاد دانشگاه بدلیل فعل و انفعالات پیچیده ای که " ریتالین " بر روی مغز دارد ترک آن دشوارتر از کراک و هروئین می باشد. بنابراین شایسته است افرادی که نیاز به بیدار ماندن در شب را دارند با استراحت کوتاهی در روز و استفاده از قهوه و چای به مقابله با آثار تخریبی این قرص و مراحل دشوار اعتیاد به آن می پردازند.
 

کد خبر 889630

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha